Skip to main content Door naar footer

Benadeelden zonnepanelen -Als het nodig is bel ik Alberto Stegeman

04-03-2022

Nieuws

Het bleef niet bij de benadeelden van het failliete zonnecellenbedrijf in Terheijden. Eerder deze week heeft de rechtbank in Breda het bedrijf Duurzaamheidscentrum Nederland failliet verklaard.

"Zonnepanelen zijn tegenwoordig booming business, je gaat niet zomaar failliet", zegt een benadeelde."De onderste steen moet eruit, desnoods bel ik Alberto Stegeman", is de vastberaden stem van een benadeelde vrouw die haar naam liever niet noemt.

Met de Noorderzon verdwenen

“Ik ben mijn geld waarschijnlijk definitief kwijt. Ik eis om een ​​onderzoek. Er is aangifte gedaan bij de politie. Zonnepanelen zijn populair, dus je gaat niet zomaar failliet. Naar mijn mening was er slecht management bij het bedrijf”, zegt hij."Het moet een puinhoop zijn van BV's, maar ze gaan niet in een grote pot zitten met mijn geld."

Nog meer benadeelden zullen volgen

Het bedrijf Terheijden dwong mensen borg te betalen voor de plaatsing van zonnepanelen, maar kwam hun afspraken niet altijd na. Veel klanten zijn hun borg kwijt en hebben daar al aangifte van gedaan bij de politie.

"Het is niet goed gegaan, er zullen veel gedupeerden zijn."Martien de Rooij de Bosschenhoofd ging failliet voor drieduizend euro toen de firma Terheijden failliet ging."Ik kan naar ze toe gaan en mijn geld terugvragen, maar de geldkraan is dicht. Er is niets meer terug te vorderen. Het ging niet goed."

"Inmiddels is De Rooij een samenwerking aangegaan met een ander bedrijf. “Er moeten zonnepanelen komen. Maar wat dat betreft zijn het hele dure panelen.” Ook rekent hij erop dat de eigenaren van het failliete bedrijf niet binnen twee maanden een nieuw bedrijf kunnen starten. "Dan zal ik er alles aan doen om het te stoppen."“Ik ben bang dat er niet veel te winnen valt.

"Ook Theo Jaspers uit Hoogerheide had een slechte smaak in zijn contacten met de fabrikant van zonnepanelen.“Ik had 2000 euro vooruit betaald, maar de afspraak om de panelen te plaatsen werd op korte termijn uitgesteld of afgezegd. "Jaspers zoekt nu ook energiebedrijven voor zonnepanelen.      

Bron: Omroep Brabant - Corne Verschuren, vrijdag 3 maart 2022

Gedupeerden failllisement leverancier

Terug naar overzicht