Skip to main content Door naar footer

Waarom een garantiefonds voor zonnepanelen?

Om zeker te zijn van uw financiële investering én voor uw gemoedsrust, kiest u voor een zonnepanelen leverancier die aangesloten is bij een garantiefonds. Een Stichting Garantiefonds ZonneEnergie (SGZE)-deelnemer voldoet altijd aan strikte kwaliteitseisen en in het geval van een faillissement zijn uw aanbetaling of toekomstige garantieafspraken gegarandeerd.

Juist nu is het belangrijk om te kiezen voor een installateur die aangesloten is bij SGZE. Door huidige ontwikkelingen wordt verwacht dat het aantal faillissementen in Nederland dit jaar toeneemt met 77% (Bron: Atradius).

Daarbij is het aantal geïnstalleerde zonnepanelen in de afgelopen jaren fors gegroeid. In 2022 groeide het aantal installaties voor de consumentenmarkt zelfs met 40% (Bron: Solartrend Report). Leveranciers en fabrikanten van zonnepanelen staan voor een grote uitdaging en het aantal nieuwe leveranciers groeit.

Daarom is het nu extra belangrijk om te kiezen voor een leverancier die aangesloten is bij onze stichting. U koopt dan met zekerheid van een professioneel en ervaren bedrijf die voldoet aan onze strikte kwaliteitseisen en voorwaarden.

 

Wie is Stichting Garantiefonds ZonneEnergie?

Stichting Garantiefonds ZonneEnergie (SGZE) is een stichting zonder winstoogmerk.


Al sinds 2014 beschermen wij de financiële investeringen van de eindklanten van onze deelnemers. Sindsdien zijn er meer dan 164.000 systemen bij ons aangemeld en dit aantal groeit maandelijks met 3.500 systemen. Op deze manier bieden wij meer dan ruim 135.000 klanten zekerheid en hulp.


Op dit moment zijn wij met ruim 70 professionele deelnemers het grootste garantiefonds in ons soort.

Als garantiefonds bieden wij u deskundigheid, zekerheid en garantie.
Wij leggen u graag uit wat de voordelen en zekerheden zijn van een zonnepanelen leverancier die is aangesloten bij Stichting Garantiefonds ZonneEnergie (SGZE).

Het uitsluiten risico aanbetalingen van uw zonnepanelen

Een leverancier die aangesloten is bij Stichting Garantiefonds ZonneEnergie biedt zekerheid voor een veilige investering in zonnepanelen. Uw aanbetaling is dan gegarandeerd. Mocht uw leverancier niet in staat zijn om zonnepanelen te plaatsen door faillissement, dan dekt SGZE uw aanbetaling.

Alle aangesloten leveranciers hebben aantoonbaar gemaakt dat zij hun financiën op orde hebben en voldoen aan strikte voorwaarden. Dit minimaliseert de kans dat u met een faillissement te maken krijgen. Mocht dit onverhoopt toch gebeuren, dan beschermen wij u tegen financiële verliezen.

Waarborgen toekomstige garantieafspraken

Wij garanderen toekomstige garantieafspraken, zoals fabrieksgarantie. Wanneer uw leverancier failliet gaat of niet meer bestaat na installatie van uw zonnepanelen, neemt onze stichting de garantieafspraken in behandeling. Wij wijzen vervolgens een andere aangesloten leverancier aan om uw fabrieksgarantie te behandelen. Uw garantie afhandeling is dan in goede handen: Wij werken alleen met professionele en kwalitatief goede leveranciers.

Kwaliteitsborging installateurs

Doordat onze leveranciers aan strikte voorwaarden voldoen, waarborgen wij kwaliteit en zijn wij in staat om u een uitgebreide garantie beschikbaar te stellen. Alle leveranciers voldoen aan deze vereisten, samengevat, hebben zij:

  • Minimaal één jaar ervaring
  • Minimaal 50 systemen succesvol geplaatst
  • Winst gemaakt in het boekjaar vóór toetreding
  • Aantoonbaar gemaakt dat er geen financiële problemen zijn
  • Met referenties aangetoond dat er een positief oordeel is over hun kwaliteit

Kortom, koopt u zonnepanelen bij een aangesloten installateur? Dan kunt u erop vertrouwen dat u in hoogwaardige kwaliteit investeert.

Geschillencommissie zonnepanelen installatie

Als u een klacht heeft en u met de leverancier er niet uit komt, dan schakelt u onze geschillencommissie in. De geschillencommissie van Stichting Garantiefonds ZonneEnergie bemiddelt, adviseert en kan ook een uitspraak doen. Uw klacht indienen bij de SGZE-geschillencommissie heeft grote voordelen:

  1. Het is niet nodig om een rechter in te schakelen.
  2. De procedure is sneller en goedkoper.
  3. Er wordt altijd gezocht naar een passende oplossing

Overweegt u zonnepanelen? Vraag altijd aan uw leverancier of deze is aangesloten bij Stichting Garantiefonds ZonneEnergie. Dan weet u zeker dat u garantie heeft op onder meer uw aanbetaling. En loopt u geen risico. Vraag nu een offerte aan!

Heeft u nog vragen over ons garantiefonds?

De meest gestelde vragen vindt u hier, maar wij beantwoorden uw vragen ook graag persoonlijk als u contact met ons op neemt!

Aangesloten Leveranciers

Onderstaand een greep uit de leveranciers die zich aangesloten hebben bij de SGZE om hun klanten maximale zekerheid te bieden. Hiervoor hebben ze een uitgebreid selectieproces doorlopen. Een proces waardoor we u als klant kunnen garanderen dat niet alleen uw aanbetaling maar ook uw garantie volledig is afgedekt. Zekerheid voor u als klant.


Bekijk alle deelnemers