Skip to main content Door naar footer

Het belang van een garantiefonds voor zonnepanelen?

De markt voor zonnepanelen ontwikkelt zich in een razend tempo. In 2022 groeide het aantal zonnepanelen installaties voor de consumentenmarkt met 40%. Deze ontwikkeling én economisch meer uitdagende tijden zorgen voor een groeiende behoefte aan zekerheid onder klanten.

Het kan natuurlijk gebeuren dat een bedrijf, al dan niet vrijwillig, ophoudt te bestaan. Klanten van SGZE-deelnemers vallen dan terug op onze stichting. Dit is een noodzaak bij een investering in een zonnepanelensysteem dat tientallen jaren goed moet blijven functioneren.

Waarom Stichting Garantiefonds ZonneEnergie?

Stichting Garantiefonds ZonneEnergie (SGZE) bestaat sinds 2014 en is met ruim 90 deelnemers het grootste garantiefonds voor zonnepanelen. Onze stichting brengt een gevoel van vertrouwen en zekerheid met zich mee voor uw (potentiële) klanten die in zonnepanelen willen investeren.

 

Voordelen aansluiten bij het SGZE?

Een deelname aan Stichting Garantiefonds ZonneEnergie brengt verschillende voordelen met zich mee. Klanten weten dat zij kiezen voor een professionele en ervaren installateur, door onze strikte voorwaarden. Ze zijn sneller bereid in zonnepanelen te investeren en om een aanbetaling te doen, omdat hun financiële risico’s bij ons zijn afgedekt. Hier de voordelen als deelnemer bij SGZE op een rij:

Maximale zekerheid door garanties

Wanneer u als leverancier bij ons garantiefonds aangesloten bent, biedt u uw klant maximale zekerheid door de garanties die dit biedt. Zij zijn verzekerd van een aanbetalingsgarantie en toekomstige garanties wanneer hun leverancier ophoudt te bestaan, daarnaast kunnen ze gebruikmaken van onze geschillencommissie. Deze zekerheden en de afdekking van financiële risico’s zorgen ervoor dat de (potentiële) klant eerder bereid is om bij onze deelnemers zonnepanelen te investeren.

Klanten van SGZE-deelnemers waarderen deze zorg en zijn ook bereid om hier een goede prijs voor te betalen. Hiermee worden de kosten die aansluiting bij de stichting met zich meebrengt ruimschoots vergoed. Door de garanties die u als deelnemer biedt, maken klanten zonder problemen een aanbetaling aan u over. Hiermee voorkomt u discussies en profiteert u van een betere kaspositie.

Tot slot is een klant die een aanbetaling heeft gedaan gemotiveerder om een installatie te laten slagen. Dit geldt ook wanneer het onverhoopt wat langer duurt of aanpassingen in het zonnepanelen systeem nodig blijken te zijn.

Vertrouwen in u als zonnepanelen leverancier

Niet iedereen kan deelnemer van de Stichting Garantiefonds ZonneEnergie worden. De markt groeit hard, net als het aantal leveranciers. Het is hierdoor zinvol om u te onderscheiden. Aansluiten bij SGZE zorgt ervoor dat klanten ervan uit gaan dat uw bedrijf een professionele en ervaren partij is.

Om tot de stichting toe te treden als deelnemer is er een flink aantal kwaliteitseisen en voorwaarden waar u aan moet voldoen. In feite werkt dit voor uw potentiële klanten als een keurmerk.

Door u aan te sluiten bij de Stichting Garantiefonds ZonneEnergie, toont u betrouwbaarheid en kwaliteitswaarborging aan en straalt u professionaliteit uit. Zo weten klanten dat zij u kunnen vertrouwen met hun investering in zonnepanelen.

Verhoogde verkoop van zonnepanelen

Deelname aan SGZE verhoogt uw verkoop van zonnepanelen. Als deelnemer verbetert u uw imago doordat u voldoet aan onze strikte voorwaarden en het neemt een belangrijke drempel weg doordat financiële risico’s zijn afgedekt.

SGZE-deelnemers hebben gemiddeld een hogere conversie. Zelfs wanneer onze deelnemers duurder zijn dan andere aanbieders, kiest de consument toch liever voor een SGZE-deelnemer.

Deze hogere conversies leveren een enorme besparing op; onze deelnemers verspillen minder tijd aan het maken van offertes of legplannen die niet doorgaan. Uw tijd is kostbaar en dit resulteert daarom in directe winst.

Geschillencommissie

Als u onverhoopt een geschil heeft met uw klant, wendt deze zich eerst tot onze stichting. Dit voorkomt dat een klant zijn of haar klacht uitgebreid op internet beschrijft. Zo een klacht blijft online zichtbaar en beïnvloedt uw toekomstige verkoop op een negatieve manier.

De stichting treedt op als bemiddelaar in conflicten, voorkomt klachten op internet en een kostbare gang naar de rechter. Dit bespaart u veel tijd en geld.

"Wij zijn deelnemer van SGZE omdat we om onze klanten geven"

Wilt u deelnemer worden van SGZE?

Wilt u zich net als deze installateurs aansluiten bij de Stichting Garantiefonds ZonneEnergie? Dan kunt u zich hier aanmelden. Onze adviseurs nemen dan contact met u op en doorlopen samen met u de aanmeldingsprocedure.

Heeft u eerst nog vragen? Neem dan contact met ons op, onze adviseurs beantwoorden deze graag!