Skip to main content Door naar footer

De geliefde salderingsregeling blijft voorlopig behouden!

13-02-2024

Nieuws

Geweldig nieuws voor iedereen met zonnepanelen: de geliefde salderingsregeling blijft voorlopig behouden!

Een recent wetsvoorstel om deze regeling af te bouwen kreeg geen steun in de Eerste Kamer, dankzij tegenstemmen van belangrijke fracties als BBB en GroenLinks-PvdA.

Dit onverwachte besluit zorgt voor een golf van opluchting, vooral onder diegenen die recentelijk in zonnepanelen hebben geïnvesteerd. Voor hen blijft het vooruitzicht om hun investering binnen zeven jaar terug te verdienen onveranderd.

Lagere inkomens profiteren het meest

Maar laten we niet vergeten wie hier het meest van profiteert: mensen met lagere inkomens en huurders. Voor hen blijven zonnepanelen financieel haalbaar en binnen handbereik dankzij het behoud van de regeling. Natuurlijk, er zijn nog uitdagingen, vooral voor huiseigenaren die zich geen zonnepanelen kunnen veroorloven. Maar laten we niet vergeten dat de energietransitie een gezamenlijke verantwoordelijkheid is. Zonnepanelen op onze daken zijn een cruciale stap in de richting van een duurzamere toekomst.

Een eerlijk en duurzaam energiesysteem

Hoewel er nog vragen zijn over de details van de regeling, is het geruststellend om te zien dat er stappen worden genomen om zekerheid te bieden aan alle betrokkenen. Woorden alleen zijn niet genoeg; we hebben garanties nodig. Gelukkig worden deze zorgen serieus genomen, en we blijven streven naar een eerlijk en duurzaam energiesysteem voor iedereen. 

Dus laten we positief blijven en vertrouwen op een toekomst waarin groene energie voor ons allemaal toegankelijk en betaalbaar is. We gaan de uitdagingen samen aan, stap voor stap, richting een heldere en duurzame toekomst.

Bron: BNR - Remy Kock - Dinsdag 13 februari 2024

https://www.bnr.nl/nieuws/duurzaamheid/10540405/salderingsregeling-zonnepanelen-blijft-bestaan-fijn-voor-lage-inkomens

Terug naar overzicht