Skip to main content Door naar footer

49 procent consumenten ervaart drempels bij kopen zonnepanelen

06-07-2023

Nieuws

Energietransitie

Het Nationaal Klimaat Platform (NKP) heeft Motivaction verzocht om een onderzoek uit te voeren naar de mogelijkheden en belemmeringen in de energietransitie onder de Nederlandse bevolking. De resultaten van dit onderzoek, waarvoor 1.271 Nederlanders tussen de 25 en 80 jaar zijn ondervraagd, zijn gebruikt door het platform om het kabinet te adviseren over het klimaatbeleid.

Zorgen over klimaatverandering

Het belangrijkste besluit is dat een meerderheid van de ondervraagde Nederlanders zich zorgen maakt over klimaatverandering, voorstander is van een krachtig klimaatbeleid en steun van de overheid vraagt bij verduurzaming.

Een kleine meerderheid van de Nederlandse consumenten voorziet problemen met fossiele brandstoffen.

Barrières bij aankoop zonnepanelen, warmtepompen en groene daken

Uit het onderzoek van Motivaction blijkt dat 26% van de Nederlanders geen bedreiging ziet in het gebruik van fossiele brandstoffen. 39% ziet elektrisch rijden als bijdrage aan een beter klimaat en 63% denkt dat wind- en zonne-energie hieraan bijdragen. 41% ziet het afhalen van huizen van het gas als positief voor het klimaat. Er zijn drie groepen geïdentificeerd: Duurzamen (40%), middengroep (31%) en behoudenden (29%). Barrières worden ervaren bij de aanschaf van zonnepanelen, warmtepompen en groene daken.

Bron: Solar Magazine - Woensdag 5 juli 2023 - Afbeelding: Motivaction/Solar Magazine

https://solarmagazine.nl/nieuws-zonne-energie/i34754/49-procent-consumenten-ervaart-drempels-bij-kopen-zonnepanelen

 

Zekerheid en garantie?

Wilt u zonnepanelen aanschaffen, maar wilt u zekerheid en garantie? Kies dan voor een leverancier die is aangesloten bij SGZE. Zo stelt u uw aanbetaling en fabrieksgarantie veilig!

Vraag nu een offerte aan!

Terug naar overzicht