Skip to main content Door naar footer

Zonnepaneelbedrijven BonGo Solar en Novavolt failliet: wat nu?

27-05-2024

Nieuws

De Rechtbank Gelderland heeft op 24 mei 2024 het faillissement uitgesproken van zonnepaneelbedrijven BonGo Solar en Novavolt. Ook zusterbedrijven Koolen Installation Services en Koolen Industries Solar zijn failliet.

Wat betekent dit voor u als klant?

 • Uw aanbetaling is gedekt

  Zowel BonGo Solar als Novavolt zijn aangesloten bij Stichting Garantiefonds ZonneEnergie. Dit betekent dat uw aanbetaling (maximaal 30% van het aankoopbedrag of €3.000) is gedekt bij een faillissement.
 • Garantie op uw systeem

  Ook de fabrieksgarantie op uw zonnepanelensysteem is gedekt via het garantiefonds. U kunt hiervoor contact opnemen met de stichting.
 • Mogelijkheden doorstart

  Curator Bert Jansen van Dommerholt Advocaten onderzoekt of een doorstart van de bedrijven mogelijk is. Hierbij wordt gekeken naar mogelijkheden om de belangen van klanten te behartigen. U wordt hierover geïnformeerd zodra er meer bekend is.
 • Contact met de curator:

  Heeft u een bestelling geplaatst of een aanbetaling gedaan? Dan kunt u zich melden bij de curator. Dit kan online via de website van Dommerholt Advocaten. Vanwege het grote aantal klanten wordt verzocht om niet telefonisch contact op te nemen.

Waarom zijn de bedrijven failliet gegaan?

Investeerder Kees Koolen wijt het faillissement aan een niet eerder vertoonde daling van de omzet in de zonnepanelenmarkt. De omzet zou met 90% gedaald zijn ten opzichte van 2022 en met meer dan twee derde ten opzichte van een "normaal" jaar daarvoor. Koolen noemt tegenstrijdige informatie vanuit de overheid en de pers als oorzaken voor deze daling. Het faillissement heeft niks met geld te maken en zij die dat wel beweren, hebben zelf echt geen idee hoe je een bedrijf managed. Wie je ook bent; een faillissement doe je niet zomaar en doet echt zeer van binnen.’

Heeft u vragen?

 • Neem contact op met Stichting Garantiefonds ZonneEnergie voor vragen over uw aanbetaling of garantie.
 • Ga naar de website van Dommerholt Advocaten voor meer informatie over het faillissement en om u te melden als u een bestelling heeft geplaatst of een aanbetaling heeft gedaan.

Bron: Solar Magazine - Edwin van Gastel - Maandag 27 mei 2024

https://solarmagazine.nl/nieuws-zonne-energie/i37584/installateurs-van-zonnepanelen-bongo-solar-en-novavolt-failliet

 

Terug naar overzicht